In vizor

Chimcomplex renunță la achiziția Azomureș. Ștefan Vuza: Va fi preluat de Romgaz

Combinatul chimic Chimcomplex renunță la achiziția Azomureș, a declarat omul de afaceri Ștefan Vuza. El a spus că un astfel de proiect nu mai este bancabil cu credite externe din cauza situației macroeconomice a României, precizând că țara noastră stă foarte prost și vine vremea „corecțiilor”.

Omul de afaceri a indicat însă că Azomureș va fi cumpărat de Romgaz, informează economedia.ro.

Ministrul Energiei a declarat miercuri, la o conferință organizată de Ziarul Financiar, că Romgaz are mandat să analizeze achiziția unui combinat chimic. „Romgaz are în lucru o analiză pentru preluarea unui mare combinat de îngrășăminte chimice din România. Poate să ofere un preț al gazelor la care acest combinat poate să funcționeze, și ei au ocazia să își diversifice portofoliul”, a spus Sebastian Burduja.

Economedia l-a întrebat, în acest context, pe Ștefan Vuza, dacă Chimcomplex mai urmărește achiziția Azomureș, și în contextul în care compania a transmis marți un comunicat de presă prin care anunța că renunță la o parte din angajați și în care a transmis că ia „decizii care să protejeze pe termen lung sănătatea financiară și operațională” în contextul unui „echilibru fragil”.

Ștefan Vuza a transmis că „echilibrul fragil” menționat în ultimul comunicat de presă al companiei privea situația economică a țării. „Toți specialiștii știu că România merge sigur spre clasa C (nerecomandată investițiilor) și în mai puțin de șase luni vom fi retrogradați. Guvernanții spun altceva și este normal să mai „cosmetizeze” dacă poporului îi este indiferent cum merge economia, lăsându-se sedus de jocul politic care se va termina cu siguranță prost pentru România!”, a transmis el.

Ștefan Vuza a declarat însă pentru Economedia că în contextul menționat Azomureș nu mai reprezintă un interes pentru Chimcomplex.

Ștefan Vuza a mai spus de asemenea că „Azomureș are însă un final fericit, urmând a fi preluat de către Romgaz”.

„Ne bucură! România are nevoie de cât mai multe combinate chimice funcționale și reamintesc că la nivel național ne lipsesc 15 astfel de combinate și abia după această cifră apare concurența!”, a precizat el.